دلایل سوختن دوربین مداربسته

دلایل سوختن دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته نقش مهمی در امنیت مالی و جانی افراد داشته و طرفداران بسیاری دارند. سوالی که برای کاربران پیش می آید این است که علت سوختن دوربین مداربسته چیست؟ این دوربین ها به دلایل مختلفی ممکن است از کار بیفتند یا خراب شوند. از کار افتادن دوربین مداربسته می تواند تاثیرات جبران ناپذیری برای کاربران داشته باشد. در این مقاله به بررسی علل متعدد سوختن دوربین مداربسته می پردازیم و راه های پیشگیری از سوختن دوربین مداربسته را به شما آموزش می دهیم.

دلایل سوختن و از کار افتادن دوربین مداربسته

علت سوختن دوربین مداربسته چیست؟ سوختن دوربین های مداربسته علل متعددی دارند که از جمله مهم ترین آن ها عبارتند از: فاصله کم از منبع ایجاد نوسان، شرایط دمایی و منبع تغذیه.

1-کم بودن فاصله از منبع ایجاد نوسان

همانطور که می دانید وجود نوسانات برق موجب اختلال در کار لوازم الکتریکی می شوند و دوربین های مداربسته نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اگر در محیطی مشکل نوسانات برق وجود داشته باشد، درصد خرابی برای دوربین هایی که به منبع ایجاد نوسان نزدیک تر هستند بیشتر خواهد بود. در نتیجه فاصله از منبع نوسان از جمله علل سوختن دوربین مداربسته به حساب می آید.

2-وضعیت دمایی محیط

 وضعیت دمایی نامناسب محیط، یکی از دلایل سوختن و از کار افتادن دوربین مداربسته است. در صورت قرار گرفتن دوربین شما در محدوده ی دمایی که مناسب آن نیست و یا قرار گرفتن در شرایطی که دچار نوسان دمایی شدید شود، خرابی زودتر از موعد دوربین صورت می گیرد.

3-آداپتور یا منبع تغذیه

منبع تغذیه یکی دیگر از عواملی است که در بررسی علت سوختن دوربین مداربسته به آن می پردازیم. از جمله عوامل موثر در سوختن منبع تغذیه، کیفیت آن است. آداپتور های غیر استاندارد که از قیمت پایینی هم برخوردار هستند موجب آسیب رساندن به سیستم امنیتی شما می شوند. علت این سوختگی، رساندن ولتاژ و آمپر نامناسب و دارای نوسان است. در برخی موارد نیز فاصله داشتن از منبع تغذیه موجب سوختن دوربین مداربسته می شود. این اتفاق در مواقعی که چندین دوربین در سیستم امنیتی از یک منبع تغذیه استفاده می کنند، بیشتر رخ می دهد. در این موارد به دلیل کابل کشی طولانی و فاصله از منبع تغذیه دوربین دچار افت ولتاژ و فشار می شود و به درستی نمی تواند کار کند.

 علت سوختن DVR دوربین مداربسته

نصب دستگاه DVR در محل نامناسب یکی از دلایل رایج سوختن آن است. نصب سیستم های الکترونیکی از جمله دستگاه DVR در محیط هایی که دمای بالایی دارند، موجب آسیب رساندن به آن ها می شود. گرما و حرارت شدید هوا و حتی نور شدید خورشید از عوامل ایجاد کننده نوسان برق و سوختن DVR است. نوسانات برق نیز باعث آسیب دیدن دی وی آر می شوند. در محیط هایی  که نواسانات برق وجود دارد دوربین مداربسته و تجهیزات همراه مانند DVR نیز آسیب می بینند. وجود رطوبت و نم در دستگاه موجب از کار افتادن و سوختن DVR به مرور زمان می شود. هنگام نصب دوربین توجه داشته باشید در محلی که رطوبت وجود دارد آن را نصب نکنید. کیفیت آداپتور دوربین مداربسته نیز از موارد دیگری است که در سوختن دی وی آر تاثیر گذار است. سعی کنید آداپتور های با کیفیت تهیه نمایید.

تست سالم بودن دوربین مداربسته هنگام خرید

برای اطمینان از صحت و سلامت دوربین مداربسته هنگام خرید، می بایست آن را مورد آزمایش قرار دهید. جهت انجام این کار به روش زیر اقدام نمایید:

  • روشن شدن دوربین: دوربین مداربسته می بایست به محض وصل شدن آداپتور به آن روشن شود. دوربین های مداربسته کلید پاور یا روشن و خاموش را ندارند. روشن شدن آن ها همزمان با وصل شدن منبع تغذیه به دوربین ها باید صورت بگیرد.
  • مشاهده تصویر دوربین: پس از اینکه دوربین مداربسته روشن شد از فروشنده درخواست کنید تصویر دوربین مداربسته را در تلویزیون موجود در فروشگاه به شما نشان دهد. تصاویر باید با وضوح بالا و کیفیت مناسب و هم چنین بدون نویز و پرش دیده شود.
  • چک کردن نور مادون قرمز دوربین های دید در شب: اگر دوربین مداربسته ای که قصد خرید آن را دارید از جمله دوربین های مداربسته است که دارای قابلیت دید در شب IR هستند، باید سنسور به کار رفته در دوربین که باعث روشن شدن LED های مادون قرمز می شوند، مورد آزمایش قرار بگیرد. جهت تست آن، دوربین را در محیطی تاریک قرار دهید تا مادون قرمز آن فعال شود. به محض اینکه مادون قرمز دوربین مداربسته دید در شب فعال شود، نور قرمز رنگ چراغ های LED دور لنز را مشاهده خواهید کرد. پس از انجام این کار و فعال شدن دید در شب در دوربین مداربسته، تصاویر سیاه و سفیدی را از دوربین رویت خواهید کرد. این تصاویر سیاه و سفید سلامت دید در شب IR دوربین مداربسته ی شما را نشان می دهند.

تست فنی دوربین مداربسته پس از نصب آن

قبل از پرداختن به تست خود دوربین ها ابتدا اتصالات و تجهیزات را مورد بررسی قرار می دهیم. مراحل تست فنی دوربین مداربسته بدین گونه است:

1- در ابتدا منبع تغذیه دوربین مداربسته را مورد آزمایش قرار می دهیم. کافی است ولتاژ کابل دوربین را آزمایش کنید. استاندارد ولتاژ این کابل در اکثر دوربین ها، معادل 12 ولت است. در صورتی که پاسخ تست کابل مربوطه بین 11 الی 12 گزارش شود مشخص می شود که منبع تغذیه سالم است. از جمله عوامل تاثیر گذار بر روی این ولتاژ عبارتند از: طول کابل، نوع اتصالات، آداپتور و تعداد دوربین های مداربسته متصل به آن.

2- در مرحله ی بعد اتصالات را بررسی کنید. برای این منظور با استفاده از یک کابل سالم دوربین مداربسته را به آداپتور و DVR وصل کرده و تست نمایید. در صورت سالم بودن آداپتور و اتصالات، کانال های دستگاه ضبط یا DVR را بررسی کنید. ممکن است کانال های دستگاه دچار آسیب شده باشند.

3- در نهایت در صورتی که اتصالات، آداپتور، DVR و تجهیزات دیگر دوربین سالم بودند، خود دوربین مداربسته را تست کنید. برای این کار لازم است دوربین را به طور مستقیم به نمایشگر اتصال داده و تصاویر آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

مقالاتـ مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

اطلاعات تماس

خیابان نامجو، نبش کوچه جعفری
33367434
33265361-2
09128938739