کابل کواکسیال

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال نوعی کابل مسی است که از یک رسانای داخلی، یک عایق و یک رسانای نازک اتشکیل شده است. اجزایی که در این کابل ها  به کار رفته است، باعث جلوگیری از تداخل سیگنال ها می شود. کابل کواکسیال به خاطر داشتن لایه عایق داخلی دارای ظاهری گرد و ضخیم است. کابل Coaxial به دلیل برخورداری از خاصیت عایقی، قادر به حمل سیگنال های آنالوگ با طیف گسترده ای از فرکانس ها است. این کابل ها برای انتقال فرکانس صوتی خصوصا گیرنده ها و فرستنده ها ، کامپیوتر و ارتباطات رادیو و تلویزیونی مناسب هستند.

ساختار کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال متشکل از یک لایه مرکزی هستند که هادی الکتریکی بوده ودارای عایق بندی است. این ساختار باعث می‌شود سیگنال ها در داخل کابل محصور مانده و بدین ترتیب نویز های الکتریکی در سیگنال با یک دیگر تداخل پیدا نمی کنند.. لایه هادی مرکزی، سیم نازکی است که ممکن است به صورت ساده یا تابیده باشد. دور این سیم مسی توسط عایقی پوشانده شده است. روی این عایق، لایه مشبک و بافته شده از جنس مس یا فلز قرار دارد. در آخر تمام این ساختار داخل عایق بیرونی قرار می گیرند.

انواع کابل کواکسیال

کابل های coaxial به دو نوع تقسیم می شوند:

کابل کواکسیال   Thinnet: کابل کواکسیال Thinnet یک کابل بسیار نرم و انعطاف پذیر است که قطر آن به صورت تقریبی 0/25 است. این کابل توانایی انتقال سیگنال تا مسافت 185 متری را دارد. در شبکه هایی که از Thinnet استفاده می شود، کابل به صورت مستقیم به کارت شبکه وصل می شود. کابل Thinnet در دسته بندی کابل های RG-58 قرار می گیرد و امپدانس آن 5 اهم است. هسته ی مرکزی این کابل ها معمولا به شکل یک مفتول است.

کابل کواکسیال Thicknet: کابل کواکسیال Thicknet دارای قطر تقریبی 0/50 اینچی است که به آن کابل اترنت استاندارد نیز می گویند. هسته مسی این نوع کابل ها ضخیم است. این کابل ها قابلیت انتقال سیگنال در فواصل طولانی تری را دارند. به این ترتیب برای مسیر های طولانی مناسب تر هستند. مدل ضخیم کابل Thicknet قادر است تا ۵۰۰ متر سیگنال را منتقل کند. به طور کلی از این نوع کابل به عنوان ستون اصلی شبکه ها در مسافت های طولانی استفاده می شود.

انواع مختلف کابل coaxial براساس کاربرد های آن

  • کابل های   RG6:  استفاده در تلویزیون و ماهواره
  • کابل های RG11: استفاده در فاصله های طولانی و ساختمان های مرتفع
  • کابل های RG59: استفاده در دوربین مداربسته
  • کابل های RG60: استفاده در تلویزون های با کیفیت تصویر بسیار بالا

کاربرد کابل RG کواکسیال چیست؟

انواع مختلفی کابل کواکسیال وجود دارد که وجه تمایز آن ها در امپدانس و اندازه آن ها است. منظور از سایز و اندازه، ضخامت کابل است که با عدد RG و یا  Radio Guide سنجیده می شود. هر چه این عدد بزرگ تر باشد یعنی هسته هادی مرکزی باریک تر است که برای انتقال دیتاها در فاصله طولانی تر هم کاربرد دارد و از آن می توان برای کابل تلویزیون، ماهواره و حتی دوربین های مداربسته استفاده کرد. اگر قصد دارید از کابل کواکسیال برای دوربین های مداربسته استفاده کنید، حتما باید RG آن بالا باشد. اعداد پایین بیشتر برای شبکه های کامپیوتری و رادیویی مانند بی سیم های نظامی مناسب هستند.

کابل کواکسیال RG59 چیست؟

کابل RG59 یکی از انواع کابل های کواکسیال است که بیشتر از آن برای اتصالات ویدئویی کم مصرف و سیگنال RF استفاده می شود. این کابل دارای امپدانس مشخصه 75 اهم است. کابل RG59 اغلب برای همگام سازی دو دستگاه صوتی تصویری دیجیتال مانند سیستم های دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای کابل Coaxial

  • این کابل ها از دوام و پایداری خوبی برخوردار هستند.
  • پهنای باند نسبتا وسیع و مطلوبی دارند که مورد استفاده اکثر سرویس های مخابراتی مانند تله کنفرانس صوتی و تصویری است.
  • پایین بودن هزینه نگهداری این کابل ها یکی دیگر از مزایای آن ها محسوب می شود.
  • ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز است.
  • از این کابل ها می توان در هر دو سیستم های آنالوگ و دیجیتال استفاده کرد.

معایب کابل کواکسیال

  • افت سیگنال در مسیرهای طولانی
  • مخارج بالای نصب
  • نیاز به استفاده از برخی تجهیزات خاص جهت انشعابات

کابل کواکسیال ترکیبی

کابل های ترکیبی به کابل هایی گفته می شود که معمولا از یک زوج برق و یک کابل کواکسیال RG59 تشکیل شده اند. برای انتقال تصویر سیستم های مداربسته انواع مختلفی از کابل های مخصوص استفاده می شوند. همچنین جهت تامین انرژی الکتریکی دوربین ها، در کنار کابل انتقال تصویر از کابل برق استفاده می شود. کابل های ترکیبی نوعی از کابل های مورد استفاده در بسترسازی دوربین های مداربسته هستند. این کابل ها اغلب برای مکان هایی با متراژ کم استفاده می شوند و مناسب مکان های وسیع نیستند. زیرا حداکثر طول کابل کشی این کابل ها در صورتی که از نوع تمام مس باشند ۶۰ الی ۷۰ متر است، عملکرد این کابل ها در متراژ های بیشتر کاهش می یابد. از جمله مزیت های کابل های ترکیبی می توان به سهولت کابل کشی در آنها اشاره کرد. با استفاده از این نوع کابل ها دیگر نیازی به کابل کشی جداگانه برای تغذیه ی دوربین ها ندارید که این امر در کاهش هزینه های شما نیز موثر است.

انواع کابل ترکیبی دوربین مداربسته:

  • کابل ترکیبی با مغزی مس، شیلد آلمومینیوم، برق آلومینیوم
  • کابل ترکیبی با مغزی مس، شیلد مس، برق آلومینیوم
  • کابل ترکیبی با مغزی مس، شیلد مس، برق مس

کابل کواکسیال صوتی

کابل HDMI قطعا بهترین گزینه برای انتقال سیگنال صوتی دیجیتالی است زیرا از همه سیگنال های صوتی مختلف پشتیبانی می کند. در صورتی که نتوانستید آن را تهیه کنید کابل کواکسیال صوتی دیجیتالی بهترین جایگزین برای انتقال صدا است. کابل کواکسی دیجیتال نوعی کابل است که تقریباً می تواند هر سیگنال دیجیتال یا الکتریکی را منتقل کند، اما بیشتر برای انتقال سیگنال های صوتی و تصویری استفاده می شود.

مقالاتـ مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

اطلاعات تماس

خیابان نامجو، نبش کوچه جعفری
33367434
33265361-2
09128938739