دوربین مداربسته ضد نور

دوربین مداربسته ضد نور چیست؟

اختلاف سطح نور در محیط های مختلف، تاثر نامطلوبی در کیفیت تصویر دوربین مداربسته دارد. دوربین های مداربسته ضد نور، دارای مکانیزمی هستند که موجب جبران اختلاف و کمبود نور محیط می شود. دوربین های مداربسته با استفاده از این مکانیزم ها قادر به ثبت تصاویر با کیفیت در شرایط نامناسب نوری هستند. از جمله موثرترین مکانیزم های موجود می توان به مکانیزم WDR اشاره کرد. در ادامه به شرح انواع مکانیزم های دوربین های مداربسته و کاربرد آن ها می پردازیم.

تکنولوژی های به کار رفته در دوربین ضد نور

تکنولوژی های مختلفی در دوربین های ضد نور به کار رفته است. این تکنولوژی ها ، با توزیع نور به صورت مناسب در محیط باعث ایجاد تصاویری مطلوب و مناسب می شوند. انواع تکنولوژی های دوربین های مداربسته ی ضد نور عبارتند از: WDR ,HLC ,BLC و DWDR که در ادامه به توضیح همه ی آن ها می پردازیم.

 تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته ضد نور چیست؟

WDR مخفف Wide Dynamic Range است. این تکنولوژی برای منابع نور وسیع کاربرد دارد. از این فناوری در دوربین مداربسته، برای جبران مشکلات ناشی از قرار گرفتن در معرض نور استفاده می شود. در فناوری WDR از دو پردازنده استفاده می شود. پردازنده ی اول تصویر روشن و پردازنده ی دوم تصویر قسمت های تیره را برداشت می کند. از ترکیب این دو تصویر، یک تصویر با کیفیت مناسب به دست می آید. با استفاده از این تکنولوژی، بین روشنایی و تاریکی، تعادل به وجود می آید. WDR باعث بهبود کیفیت تصویر شده و نتیجه ی یکنواخت تری را تحویل می دهد.

مشکلات مکانیزم WDR

با استفاده از مکانیزم WDR تا حد زیادی مشکل اختلاف سطح نور را می توان حل کرد اما این مکانیزم عیب هایی نیز دارد. به طور مثال ممکن است نویز موجود در قسمت های مختلف تصویر، متفاوت باشد. در قسمت های تیره تر تصویر معمولا نویز بیشتر است. سطح روشنایی قسمت هایی که بین دو سطح با روشنایی مختلف قرار دارند ممکن است متفاوت باشد. علاوه بر مشکلات گفته شده، گاهی اوقات ممکن است زنده بودن رنگ ها به شدت کاهش یابد.

قابلیت BLC در دوربین ضد نور

تکنولوژی BLC برگرفته از عبارت Back Light Compensation است. این عبارت به معنای جبران  کننده نور پس زمینه است. زمانی که نور از پشت یک جسم تابیده می شود باعث می شود که جسم تاریک دیده شود و در این حالت جزئیات جسم یا سوژه از بین می رود. قابلیت BLC تاثیر نور پیش زمینه ای که از پشت جسم در حال تابیدن است را کم می کند و باعث تصحیح نوری در این حالت می شود.

موارد استفاده از تکنولوژی BLC

این تکنولوژی باید در مکان های درست و مناسب به کار گرفته شود. استفاده از این فناوری در مکان های نادرست کمکی به کیفیت تصویر شما نمی کند و حتی می تواند بیش از پیش آن را خراب کند. معمولا توصیه می شود تا تکنولوژی BLC را در مواقعی به کار ببرید که فقط یک بخش از تصویر برای شما مهم است، یعنی زمانی که آن قسمت از تصویر که دارای روشنایی زیادی است برای شما اهمیت خاصی نداشته باشد. از جمله موارد استفاده از آن عبارتند از:

  • از این تکنولوژی در محیط های داخلی مثل یک اتاق تاریک استفاده می شود.
  • پارکینگ ها و پمپ بنزین ها از دیگر موارد استفاده از تکنولوژی BLC هستند.
  • تکنولوژی BLC، در دوربین های پلاک خوان نیز استفاده می شود.

قابلیت HLC در دوربین های ضد نور

HLC مخفف High Light Compensation است. این قابلیت وظیفه جبران نور نقطه ای را دارد. معمولا از این تکنولوژی برای جبران نور اضافی که منشا آن یک منبع نور مصنوعی مانند لامپ یا چراغ قوه است استفاده می شود. تکنولوژی HLC پوشش خوبی روی نقاط بسیار روشن دارد. از جمله کاربردهای بسیار مهم HLC می توان به کاربرد آن در دوربین های پلاک خوان اشاره کرد.  زمانی که نور چراغ های یک خودرو مانع از دیدن شماره ی پلاک آن می شود، فناوری HLC این امکان را به دوربین می دهد که به وضوح پلاک خودرو را مشاهده و ثبت نماید.

چگونه متوجه شویم دوربین مجهز به HLC  است؟

برای اینکه بفهمید دوربین شما مجهز به قابلیت HLC است یا خیر اقداماتی که گفته می شود را انجام دهید. در فاصله 5-4 متری دوربین مداربسته، یک چراغ قوه پر نور قرار دهید. اگر با قرار دادن چراغ قوه مقابل دوربین، تصویر شما تغییر کرد و واضح تر و با کیفیت تر شد، نشان دهنده وجود HLC در دوربین است. در صورتی که مشاهده کردید تمام تصویر شما نورانی شده و چیزی مشخص نیست، نتیجه می گیریم دوربین مداربسته مورد نظر فاقد قابلیت HLC  است.

تکنولوژی DWDR در دوربین مداربسته ضد نور

DWDR مخفف عبارت  Digital Wide Dynamic Range بوده و معنی آن محدوده گستره دینامیکی به صورت دیجیتال  در دوربین مداربسته است. DWDR در حقیقت شکل دیجیتال از مکانیزم WDR است. مکانیزم های WDR و DWDR، عملکرد مشابهی دارند اما کیفیت تصاویر در آن ها متفاوت است. در این مکانیزم به جای استفاده از دو سنسور CCD، یک سیستم نرم افزاری دیجیتال همان عملکرد را شبیه سازی می کند. به این ترتیب با حذف نور های مزاحم، تصویری با کیفیت را ارائه می دهد.

تفاوت HLC ،WDR و BLC در چیست؟

HLC ،BLC و WDR همگی باعث می شوند که دوربین مداربسته تصاویر با کیفیت تری را در شرایط نوری مختلف ثبت کند. این سه تکنولوژی قابلیت های مشابهی دارند. HLC نقاطی را که نور زیادی دارند را تشخیص داده و سپس نور را کاهش می دهد. در تکنولوژی BLC، نقاط پر نور تصویر به طور کامل محو می شود. به عبارتی BLC در یک سطح پس زمینه برای جبران نور زیاد استفاده می شود. به طور کلی دوربین های مداربسته مجهز به BLC و HLC، نور های اضافی در محیط را فیلتر کرده و تصاویری با کیفیت بالا ثبت می کنند. مکانیزم WDR سخت افزاری است در حالی که مکانیزم های BLC و HLC نرم افزاری هستند. در نتیجه تصاویر دوربین های مداربسته ای که مجهز به قابل  WDR هستند با کیفیت تر و واضح تر است.

مقالاتـ مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

اطلاعات تماس

خیابان نامجو، نبش کوچه جعفری
33367434
33265361-2
09128938739