کیفیت تصویر دوربین مداربسته یکی از معیار های مهم برای انتخاب و ارزیابی یک دوربین مداربسته است. در برخی موارد کیفیت نامناسب دوربین های مداربسته باعث از بین رفتن جزئیات تصاویر شده و دوربین کارایی مطلوبی نخواهد داشت. عوامل متعددی در بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته تاثیر گذار هستند. در این مقاله به بررسی عوامل تاثیر گذار بر کیفیت تصویر دوربین مداربسته و روش های افزایش کیفیت تصاویر دوربین ها می پردازیم.
دلایل افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته
- گاهی اوقات وجود ذرات گرد و غبار بر روی لنز دوربین مداربسته باعث کدری تصویر می شود. مطمئن شوید که لنز دوربین مداربسته تمیز است و در صورت تمیز نبودن آن را پاک کنید.
- کوتاه بودن طول کابل دوربین مداربسته می تواند باعث پایین آمدن کیفیت تصویر دوربین مداربسته شود. از کابل های بلند در نصب دوربین خود استفاده کنید تا تصاویر بهتر و با کیفیت تری داشته باشید.
- ممکن است دوربینی که استفاده می کنید بیسیم باشد و برای فرستادن اطلاعات نیاز به wifi داشته باشید. در این مواقع با ضعیف بودن و نویز داشتن اینترنت و مودم شما، کیفیت تصویر نیز دچار تغییر خواهد شد. در این صورت با نصب نویز گیر و یا خرید مودم می توانید کیفیت دوربین مداربسته خود را افزایش دهید.
- هنگام خرید دوربین مداربسته توجه داشته باشید که دوربین و دستگاه ضبط کننده شما با یک دیگر هم خوانی داشته باشند. در برخی موارد دستگاه توسط دوربین مداربسته پشتبانی نمی شود و همین امر موجب پایین آمدن کیفیت تصویر دوربین مداربسته می شود.
- گاهی ممکن است دوربین مداربسته در محیطی نصب شده باشد که در معرض گرد و غبار و بارندگی باشد. در این صورت با استفاده از استاندارد های IP و IK دوربین مداربسته می توانید مانع از پایین آمدن کیفیت تصویر دوربین شوید. استاندارد IP دوربین را در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت و استاندارد IK دوربین را در برابر ضربه محافظت می کند.
عوامل موثر در بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته
در این بخش به بررسی چند قابلیت دوربین مداربسته که تاثیر زیادی بر کیفیت تصاویر دارد می پردازیم.
1- وضوح تصویر یا Resolution
واحد اندازه گیری رزولوشن مگاپیکسل است که معمولا با یک عدد نشان داده می شود. هرچقدر این عدد بالاتر باشد، کیفیت ضبط تصاویر بالاتر رفته و شما تصاویری با وضوح بیشتری خواهید داشت. هنگام نصب دوربین مداربسته باید به رزولوشن آن توجه داشته باشید. به طور مثال برای ثبت تصاویر در فضای بیرون از دوربین با کیفیت بالا جهت خواندن پلاک ماشین استفاده می کنند. حال اگر قصد نصب دوربین در یک فضای کوچک مانند یک اتاق را دارید نیاز به دوربین با کیفیت بالا نیست و می توانید از دوربین های کم کیفیت تر استفاده کنید.
2- لنز دوربین مداربسته
از عوامل تاثیرگذار بر بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته می توان به لنز آن اشاره کرد. دو نوع لنز در دوربین مداربسته وجود دارد:
لنز ثابت و لنز وریفوکال.
لنز های ثابت دوربین های مداربسته تنها می توانند در یک زاویه ثابت تصویر برداری کنند. در لنز های وریفوکال شما می توانید از طریق تنظیم لنز، زاویه دید دوربین را بین فاصله کانونی مجاز تغییر دهید.
3- قابلیت WDR دوربین مداربسته
این قابلیت برای دستیابی به تصویر واضح در نقاطی با تضاد کنتراست بالا به وجود آمده است. قابلیت WDR به شما این امکان را می دهد تا اختلاف نور را جبران کنید. هنگامی که زاویه دید دوربین رو به پنجره یا درب ورودی باشد، تصویر سوژه تاریک و تصویر فضای بیرون بسیار روشن و نامشخص دیده می شود. با استفاده از قابلیت wdr این مشکل رفع شده و تصاویر واضحی در اختیار کاربر قرار می گیرد.
4- نرخ فریم ریت
نرخ فریم ریت یکی دیگر از عواملی است که در ارائه ی فیلم های با کیفیت نقش مهمی دارد. در واقع تعداد فریم به تعداد تصاویری گفته می شود که دوربین در هر ثانیه دریافت می کند و با FPS نشان می دهند. هر چه این فریم ها بیشتر باشد، تصاویر روان تری خواهیم داشت و کیفیت دوربین مداربسته به مراتب بهتر می شود.
5- قابلیت DIS یا digital image stabilization
این قابلیت راه حل مناسبی برا دوربین هایی است که بر اثر لرزش یا وزش باد تصاویر آن ها تار شده است. معمولا این اتفاق برای دوربین هایی رخ می دهد که در ارتفاع بالا یا فضای خارجی نصب شده باشند. با نصب دوربین های مداربسته دارای قابلیت DIS در این مکان ها، می توان از تار شدن و لرزش تصاویر جلوگیری کرد.
6- فناوری Super Low Illustration
با استفاده از این فناوری شما می توانید در محیط هایی که از نور بسیار کمی برخوردار است، تصاویر عالی و با کیفیتی داشته باشید. از این فناوری در مکان هایی استفاده می شود که امکان استفاده از دوربین مداربسته دید در شب وجود ندارد.
7- قابلیت فیلتر IR-CUT
برخی از دوربین های مداربسته مجهز به فناوری دید در شب هستند. نحوه ی عمکرد این دوربین ها به این صورت است که علاوه بر جذب امواج نور مرئی، قابلیت جذب امواج مادون قرمز یا IR را دارند. مسئله ای که ممکن است پیش بیاید جذب امواج مادون قرمز در روز است. با توجه به اینکه در روز میزان امواج مادون قرمز زیاد است، تصاویری که توسط دوربین های IR در روز ثبت می شود دارای رنگ بندی غیر طبیعی است. با استفاده از فناوری IR-CUT در دوربین ها این مشکل رفع می شود. نحوه ی عمکرد آن به این صورت است که در روز فقط به امواج مرئی اجازه عبور می دهد و مانع عبور امواج مادون قرمز می شود. در طول شب IR-CUT غیر فعال و LED های مادون قرمز فعال می شوند.
استفاده از نرم افزار بهبود کیفیت تصویر دوربین مداربسته
گاهی اوقات ممکن است دوربینی که تهیه می کنید با وجود قدرت سخت افزاری مطلوب، به دلایل متفاوت از کیفیت بسیار پایینی برخوردار باشد. زمانی دوربین خوب کیفیت پایین دارد که یکی از اشکالات بررسی شده در عملکرد و فعال نبودن و تنظیمات نادرست و یا خرابی و.. وجود داشته باشد. برای بهبود تصاویر ضبط شده می توانید از نرم افزار های موجود در بازار استفاده کنید. یکی از نرم افزار های موجود نرم افزار Video Cleaner است. این نرم افزار می تواند تصاویری که توسط دوربین مداربسته ضبط شده است را تجزیه و تحلیل کند. از کاربرد های این نرم افزار می توان به استفاده از آن برای یافتن سرنخ های مرتبط با جرایم یا شفاف سازی تصاویر مبهم اشاره کرد.
ویژگی های نرم افزار Video Cleaner:
- امکان بهبود کیفیت فیلم دوربین مداربسته
- امکان بهبود کیفیت عکس های تار شده
- بدست آوردن سر نخ از میان فیلم دوربین مداربسته
- دارای محیط کاملا user friendly
- امکان خوانا کردن پلاک خودروها و یا تشخیص چهره در فیلم و عکس های بی کیفیت
- امکانات فراوان به عنوان ویرایشگر فیلم ها و عکس ها و بهبود آن ها