همه چیز درباره دوربین مداربسته پلاک خوان

همه چیز درباره دوربین مداربسته پلاک خوان

دوربین مداربسته پلاک خوان، دوربینی است که می تواند پلاک خودرو را بخواند و ذخیره کند. بدین ترتیب اطلاعات صاحب خودرو نیز ثبت و آنالیز می شود. این نوع دوربین ها به صورت هوشمند بر روی وقایع ترافیکی شهر ها نظارت می کنند. دوربین های مداربسته پلاک خوان اطلاعات به دست آمده را به مرکز مدیریت هوشمند دستگاه ضبط NVR ارسال می کنند. این دوربین ها عمدتا در کنترل و تردد جاده ای و کنترل ورود و خروج در مراکز دولتی، کارخانجات و … مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع دوربین های پلاک خوان و کاربرد آن ها

دوربین پلاک خوان جاده ای:

دوربین پلاک خوان جاده ای به دوربینی گفته می شود که در جاده ها و بزرگراه ها جهت تشخیص پلاک ماشین های در حال حرکت مورد استفاده قرار می گیرد. این دوربین میزان سرعت خودرو ها را می سنجد و در صورت داشتن سرعت غیر مجاز و هر گونه تخلف رانندگی، اطلاعات خودرو مورد نظر را ثبت و در اختیار پلیس قرار می دهد.

دوربین پلاک خوان پارکینگ:

این نوع از دوربین ها در پارکینگ ها برای صدور قبض و هم چنین پارکینگ های عمومی مبتنی بر کارت خوان های RFID برای کنترل تردد استفاده می شود. زمانی که راننده کارت خود را به کارت خوان نزدیک می کند تصویر خودرو و مشخصات راننده ثبت می شود. به این ترتیب هزینه پارکینگ به صورت اتوماتیک پرداخت شده و به اتومبیل اجازه خروج داده می شود.

دوربین پلاک خوان سازمانی:

این نوع از دوربین ها برای کنترل تردد وسایل نقلیه در سازمان ها کاربرد دارند.

استفاده از دوربین مداربسته پلاک خوان چه مزایایی دارد؟

کیفیت تصویر بالا: یکی از مهم ترین مزایای این دوربین ها، امکان ثبت تصاویر با کیفیت بالا در طول شبانه روز از پلاک خودرو ها است.

امکان نظارت شبانه روزی: از دیگر قابلیت های این دوربین ها می توان به نظارت 24 ساعته و شبانه روزی آن ها بر ورود و خروج وسایل نقلیه اشاره کرد.

قابلیت دسترسی از راه دور: تصاویری که توسط دوربین مداربسته پلاک خوان ثبت می شود را می توان از هر مکانی به راحتی کنترل کرد. با انتقال اطلاعات دوربین به پایگاه داده می توانید تصاویر را از راه دور کنترل کنید.

پوشش دهی بالا: یکی دیگر از قابلیت های دوربین های تشخیص پلاک، پوشش دهی کامل سطح جاده و خیابان است. این دوربین ها علاوه بر ثبت اطلاعات راننده متخلف، می توانند موانع فیزیکی موجود در جاده را نیز تشخیص دهند. این دوربین ها در هوشمند سازی و شفافیت امور مالی  پارکینگ ها و هم چنین در کاهش خطای انسانی نیز نقش دارند.

موارد استفاده از دوربین مداربسته تشخیص پلاک

استفاده در مراکز نظامی و سازمان ها

نظارت بر محل های سوخت گیری، پمپ بنزین و ..

پارکینگ مجتمع های مسکونی یا اداری

ورودی و خروجی بیمارستان ها و مراکز درمانی

کنترل تردد خودرو ها

نکات مهم در نصب دوربین مداربسته پلاک خوان

در هنگام نصب دوربین پلاک خوان به زاویه دوربین و ارتفاع آن حتما توجه کنید. با تنظیم نادرست زاویه و ارتفاع این نوع دوربین ها، ممکن است در فرآیند پلاک خوانی مشکل ایجاد شود. نکات زیر را در هنگام نصب دوربین پلاک خوان در نظر بگیرید.

زاویه افقی و عمودی دوربین تشخیص پلاک: ارتفاع و زاویه این دوربین ها در هنگام نصب بسیار اهمیت دارد. اگر دوربین در زاویه مناسبی قرار نگیرد و هم چنین ارتفاع نصب آن زیاد باشد، تشخیص پلاک خودرو به سختی انجام می شود. زاویه پلاک خودرو در یک خط عمودی نسبت به دوربین پلاک خوان باید بین 15 تا 30 درجه باشد.

زاویه پلاک خودرو: زاویه افقی پلاک خودرو از 5 درجه نباید بیشتر باشد. در صورت رعایت نکردن این زاویه در هنگام نصب، نرم افزار های پلاک خوان برای خواندن پلاک خودرو ها با مشکل مواجه می شوند.

ارتفاع نصب مناسب دوربین پلاک خوان: بهترین ارتفاع نصب این نوع دوربین ها در پارکینگ ها 1/5 متر و در پروژه های ترافیکی 5/5 متر است.

تفاوت دوربین پلاک خوان با دوربین های معمولی

دوربین های مداربسته معمولی اغلب برای حفظ امنیت و نظارت محیط استفاده می شوند. اما دوربین های پلاک خوان با استفاده از سنسور های خاص و دقیق، می توانند اعداد و حروف پلاک را در شب یا شرایط آب و هوایی نامساعد، به طور دقیق تشخیص دهند. این سنسور ها عبارتند از:

سنسور DEFOG: وجود ذرات گرد و غبار و مه در هوا موجب تار شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. سنسور DEFOG یا ضد مه باعث خنثی شدن حالت مه شده و در نتیجه تصویری واضح از پلاک خودرو را ارائه می دهد.

سنسور BLC قوی: زیاد بودن نور در پشت تصویر، باعث می شود تصویر اجسام تاریک دیده شود. سنسور BLC قوی این نور را خنثی کرده و در نتیجه جسم به خوبی نمایش داده می شود. در تاریکی شب که نور چراغ خودرو باعث می شود پلاک خودرو به خوبی دیده نشود، وجود این سنسور باعث می شود پلاک با وضوح کامل ثبت شود.

سنسور HLC قوی: هاله حاصل از نور چراغ خودرو باعث می شود لنز دوربین نتواند پلاک خودرو را به خوبی تشخیص دهد. وجود سنسور HLC در دوربین پلاک خوان باعث خنثی شدن این هاله شده و در نتیجه تصویر پلاک به صورت واضح ثبت می شود.

سنسور WDR: در برخی مواقع تصویر دارای دامنه نور گسترده ای بوده و میزان شدت نور باعث ایجاد نقاط تاریک و روشن در قسمت های مختلف تصویر می شود. در این صورت تصویر به خوبی تشکیل نمی شود. سنسور WDR موجود در این دوربین ها، بین نقاط تاریک و روشن تعادل ایجاد کرده و در نهایت تصویری واضح از پلاک خودرو ارائه می دهد.

مقالاتـ مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟